Het is toch een geweldig idee om net als de cowboys en indianen in het Wilde Westen te leven. Wakker worden van een kraaiende haan, je mooiste hoed of je stoerste verentooi opzetten en op een paard naar school. Jong en oud is er mee opgegroeid, en nog veel leuker, iedereen kan de Wild West avonturen nu zelf eens gaan beleven.

Stichting Bogdike en de Sintcentrale organiseren op zaterdag 8 september in het centrum van Veendam een nieuw kinderevenement: Wild West, Veendam op zijn best!

Wie kent ze niet; stripheld Lucky Luke, zijn paard Jolly Jumper en het hondje Rataplan, de cowboys Woody en Jessie uit de tekenfilm Toy Story, indiaantje Hiawatha, zijn vriendinnetje Minnehaha en rivaal Geronimo uit de Donald Duck. De indiaanse Pocahontas of de cowboys Jesse James, Billy the Kid, Buffalo Bill, Wyatt Earp, Davy Crockett en Butch Cassidy. En wie heeft ze niet gelezen of gezien, de boeken en films van de Duitse schrijver Karl May, beroemd geworden door zijn verhalen over Old Shatterhand en Winnetou.

Nou zullen niet al deze namen de kinderen iets zeggen, maar cowboytje of indiaantje hebben we wel allemaal gespeeld. En is het een mooi thema waar flink kan worden uitgepakt met huifkarren, een sheriff, paarden, cowboyhoeden, bizons, indianentooien, tipi’s, medicijnman en totempalen. Wat staat er allemaal op het programma? Linedansen op countrymuziek, er is een stormbaan en een rodeostier, de muzikale banjoman rijdt op zijn ‘paard’ rond en kunnen de kinderen op echte pony’s rijden. Ook wordt er een groot tipidorp gebouwd waar van alles is te doen. En kan iedereen meedoen met een Wild West speurtocht. Kindercentrum Hoi Pippeloi, Bibliotheek en Scouting zijn natuurlijk ook weer present om samen een fantastische middag van te maken.

Kinderen mogen natuurlijk verkleed komen! En alle volwassenen ook!! Het wordt weer één groot feest. Tot Oef of Howdy!

Zaterdag 8 september 2018
Van 13.00 tot 17.00 uur
Centrum Veendam
Gratis toegang