De zaterdagmiddag voorafgaand aan de avond van de Night of the Guitars wordt dit jaar vanaf 15.00 ingevuld met talentvolle jonge mensen.

Bogdike stelt zich als doel de middag voorafgaand aan de NotG het podium beschikbaar te stellen voor jonge opkomende muzikanten.

De Nighthunt, waar jonge gitaristen tot 21 jaar zich voor kunnen aanmelden is een manier om dit talent een podium te geven. Helaas waren de aanmeldingen dit jaar te weinig voor een contest. Gekozen is daarom voor een andere invulling van jong talent.

De band Angry Chair is afkomstig uit Stadskanaal en speelt moderne alternatieve rock uit de jaren 90, geïnspireerd door bands als Pearl Jam, Nirvana, Sound Garden en Alice in Chains. De band bestaat uit Max van der Schoor zang, Martijn Schuur en David Veen op gitaar, Rick Kluin op bas en Irina van Dijk op drums en Cowbell.

Daarna  speelt SUUS een aantal nummers, zichzelf begeleidend op gitaar. Suus (Suze Schoenmaker-Wilkens) was de afgelopen tijd veel in het nieuws met haar debuutsingle Allemaal Fake. Ook RTV Noord besteedde aandacht aan dit jonge talent en riep haar uit tot Gronings Goud! SUUS zal optreden tot ongeveer 17.00 uur.

De zomereditie van Night of the Guitars, als altijd gepresenteerd door Everhard Sprik, begint ’s avonds om 20.00 uur. De muzikanten Bé Brakke, Evert Erents, Coos Grevelink, Erik Drent, Everhard Sprik, Hans Steneker, Kitty van der Klugt, Harrie Groenewold, Irene Wilkens, Jacques Hoefsmid, Fred Kerdijk, Marcel van Mook, Kelly Hamburg, Nick Borchers, Rob de Valk, Klaas Post, Michelle en Esmee Veldhuis én special guest Peter de Haan zullen 3 stevige sets ten gehore brengen!!