Op 2 november 2012 stapte Bé Wever met een aantal medebestuursleden het kantoor van de notaris binnen om zijn handtekening te zetten onder de statuten. De Stichting Bogdike was een feit.

Het is 2 november 2017, 5 jaar later.

Helaas maakt initiatiefnemer en voorzitter Bé Wever dit eerste lustrum van zijn stichting niet meer mee. Hij overleed na een kort ziekbed op 9 januari jl. Het was zijn grote wens dat Bogdike door zou gaan en de groep Bogdikers ging door!! Dat ging niet zonder slag of stoot, maar ondanks het grote gemis van Bé werd het een fantastisch seizoen.

De door Bé geïnitieerde evenementen brengen nog steeds een hoop mensen op de been, jong en oud geniet van de muziek, kunst en cultuur. Bé streefde met zijn stichting altijd naar meer reuring in Veendam. Dat doel is in de afgelopen 5 jaar zeker gehaald. Volle pleinen tijdens de muziekevenementen en een aantal keren per jaar een winkelcentrum overspoeld met enthousiaste kinderen die zich vermaken met straattheater, spelletjes en creativiteit.

Een andere doelstelling van Bé was dat de buitenevenementen gratis toegankelijk moeten zijn. Dat lukt mede dankzij de Friends of Bogdike, die voor 35 euro per jaar de stichting steunen. En met hulp van de sponsors en de gemeente Veendam. Een woord van dank is zeker op zijn plaatst voor de vrijwilligers van Bogdike. Samen met deze trouwe en enthousiaste club mensen zou het nooit gelukt zijn.

Op zaterdag 9 december viert Bogdike een klein feestje. Bogdike organiseert in samenwerking met Hotel Parkzicht de ‘Bogdike Revival’, met een optreden van de fantastische band Black Lake en DJ Long Berry.
Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop bij Hotel Parkzicht.

Friends of Bogdike en sponsors hebben gratis toegang. Zij hebben hierover bericht ontvangen.

Ook Friend of Bogdike worden, kijk op onze website bogdike.nl