Op zaterdag 27 oktober sluit stichting Bogdike samen met Friends of Bogdike, sponsors en muziekliefhebbers het Bogdike-jaar 2018 af met Bogdike Revival in samenwerking met Brouwhotel Parkzicht in Veendam.

Bogdike (bog = veen en dike = dam) begon in 2012 met het organiseren van gratis toegankelijke buitenevenementen. Veendammers hebben immers allemaal een belang bij een levendig centrum. Steeds meer doen mensen hun inkopen via internet, en daarom wil Bogdike in het centrum iets extra’s organiseren zodat het winkelhart levendig blijft. Meerdere partijen zijn in het weekend actief met een gevarieerd aanbod aan evenementen zoals de Dag van de Mode, Gein op het plein en de oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam. En met al deze evenementen is er bijna ieder weekend wel wat te doen in het centrum. En daar komen niet alleen Veendammers op af, maar ook mensen uit de wijde omgeving.

Bestuur en vrijwilligers van Bogdike (Bogdikers) kijken tevreden terug op alle evenementen. Op Koningsdag de allereerste Bogdike Toeterrit, met 75 oldtimer motoren. In mei de eerste editie van Bog around the World, daarna in juni BogBlues, in juli Bog & Roll, Sprookjesdag/Goocheldag en NightHunt / Night of the Guitars. In augustus Bogdike Tribute in samenwerking met Stichting Kabelnet Veendam met o.a. Spritz en Gruppo Sportivo en in september voor de kinderen Wild West en met de Romein Streektoaldag is het buitenseizoen afgesloten.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor 2019 in volle gang. De Bogdikers hopen snel met datums en evenementen te komen, want er zijn liefhebbers van de Bogdike-evenementen die de vakantie om bv. the Night of the Guitars heen plannen.  

Maar eerst nog op zaterdag 27 oktober een mooi en swingend muziekfeest met de formatie Billboard. Een 9-koppige coverband, met een blazerssectie, die sinds 2012 diverse zalen heeft veroverd met swingende en dampende soul-, disco-, rock- en popmuziek. Dat beloofd dus een avond vol dansbare muziek met een bite en met maximaal plezier voor publiek en band. Het repertoire van Billboard is buitengewoon breed en flexibel, met nummers van bijvoorbeeld Bruno Mars, Robbie Williams, Beyoncé en Toto. Daarnaast ook muziek van eigen bodem, zoals Anouk, De Dijk, The Scene en Het Goede Doel. Groovende disco, funk, rock en Nederlandstalig: Billboard speelt het allemaal! Genoeg ingrediënten voor een gezellige avond en een swingende afsluiting van het Bogdike-jaar.

Toegangskaarten in de verkoop bij Brouwhotel Parkzicht en kosten, aan de kassa €12,50.
Minimumleeftijd 16 jaar.
Aanvang 21.00 uur, zaal open om 20.30 uur.