BOG & ROLL VEENDAM op 20 augustus, een middag vol GRATIS SWING op het MUSEUMPLEIN

NIEUW NIEUW NIEUW op het plein is dat DOLL BIZZ vanaf 10.00 uur
de mooiste JAREN ’50 HAIRDO’S levert! Reserveer via (06) 11349659

Op het PROGRAMMA, dat om 12.00 uur losbarst, staan DANSDEMO’S van Dansschool LET’S SWING uit Groningen, in het oog springende stands (zoals Looks Like Vintage, Designed For Maria, Miss Marty’s Vintage Accessoires, Begemans Retrofood en Ironix), én natuurlijk de meest fantastische bands van dit moment!

Wat te denken van… Tess & her Highway Patrol

Kom kijken mensen want dit is een 50s rockabilly en Rhythm ’n Blues kwartet uit Leeuwarden. Nummers van The Collins Kids, Elvis, Wanda Jackson, Patsy Cline en Ruth Brown komen veelvuldig voorbij. Met Nataschja ‘Tess’ van Hijum op zang, Simon Schoon op gitaar, Hero van Woudenberg op drums en Pieter van der Bij op contrabas wordt dit een optreden om van te watertanden.

Of vergaap u aan de capriolen van… Boogie Banausen

TEENAGE  R`N`R   UIT   DUITSLAND
‘Boogie Banausen’ – dat zijn niet alleen Lorenz en Dennis, maar vooral hun grote liefde voor de muziek van lang geleden, hun gevoel voor rhythm en swing, gecombineerd met de pakkende manier waarop zij plezier beleven om te spelen! Samen met drummer Michael nemen ze het publiek mee in oude ‘classics’ en speciale tijdsmomenten uit de Rock’n’Roll-scene. Met sax, piano en drums brengen de drie ‘Banausen’ hun publiek terug naar de basis van Rock ‘n Roll en Boogie, ruw, zonder poespas of glitters. De twee tieners Dennis (16) en Lorenz (15) ontmoeten elkaar onderweg naar het Firebirds Festival (Leipzig) in de zomer van 2016. Door de grote afstand tussen hun woonplaatsen repeteerden ze via WhatsApp en Skype. De swingende, rockende en energieke show is inmiddels gespot op andere festivals in Duitsland, alsook al op legendarische festivals zoals ‘Rhythm Riot’ in England, Viva Las Vegas in Amerika… en nu te zien in VEENDAM…!

En dan is het festival nóg niet klaar want het podium is vervolgens voor… 44 Shakedown

Een ‘shakedown’ is een maffiaterm van weleer die weinig goeds beloofde, maar zet er anno 2022  ‘44’  voor en je hebt een band die alles uit de kast haalt om je aan het boogiën te krijgen. Dit Rotterdamse kwintet grossiert in jaren ’40 en ’50 vorige eeuw rhythm & blues en energieke rock ’n roll, inclusief twee gierende saxen! Daarvan gaat zelfs de stijfste lantaarnpaal op het plein door de knieën…

Tussen al dit live-gebeuren door draait
AT’S CRAZY RECORDHOP heerlijke muziek uit de jaren 30 tot de vroege jaren 60 van de vorige eeuw! DJ At is een graag geziene ‘gast‘ in deze muziek- en danswereld. Hij kent ‘The Beatles‘ van naam maar verder…?? Momenteel draait hij zijn authentieke muziek op het grootste 50’s festival op dit gebied namelijk, de ´Summer Jamboree´ in Senigallia, Italië! Ongelofelijk dat hij Bog&Roll aandoet, dus kom kijken om At aan het werk te zien!

LET’S SWING …is dé dansschool in Groningen om Boogie Woogie onder de knie te krijgen! Al ruim 25 jaar worden er ‘Rock n’roll’-danslessen en workshops gegeven, en laat nou het DEMO-TEAM op
20 augustus in Veendam neerstrijken! Dit team laat zich regelmatig in het hele land zien, en let op… het plezier en de dynamiek van het dansen spat er vanaf! Voor je het weet wil je meedoen!
Het festival wordt om 13 uur geopend met de eerste demo van Let’s Swing. Om 15:30 uur volgt de tweede demo….

LOOKS LIKE VINTAGE ….heeft een unieke en afwisselende collectie betaalbare vintage en retro geïnspireerde kleding. Speerpunt is dat, ongeacht maat of pasvorm, je altijd iets naar wens kunt vinden in de collectie van Looks Like Vintage.

DESIGNED FOR MARIA …laat de Vintage kleding voor NU zien… Zoek je een mooie vintage outfit voor een mooie prijs, mooie accessoires of schoenen, dan zit je hier goed.

MISS MARTY’S VINTAGE ACCESSOIRES
Scoor de mooiste oufit bij Looks like Vintage en Designed for Maria en style het af met de mooiste vintage accessoires van Miss Marty’s! Met andere woordenoorbellen, halskettingen, schoenen, tasjes etc etc…..

BEGEMANS RETROFOOD …dat is Marc Reinolt Begeman, destijds 16 jaar, die met één authentieke bakfiets steekijs opnieuw op de kaart zette. Van markten en braderieën tot festivals en bedrijfsfeesten en gericht op beleving. Steekijs kende voornamelijk in de jaren ’50 tot de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn glorietijd, daarna verdween het door de opmars van softijs en Italiaans ijs van de markt… Maar niet op deze markt!!

En bovendien levert IRONIX wand- en vloerversieringen van Cortenstaal. Cortenstaal is ontwikkeld om het staal te beschermen tegen roest en erosie door z’n eigen roestlaag. Door o.a. koper, chroom en nikkel toe te voegen, wordt de roestlaag zo dicht dat weer en wind minder vat heeft.

Last but not least is er de… Classic Carshow !
Op het plein paradeert het publiek langs de jaren 40-70 AMERICAN CLASSIC CARSHOW !

Wil je je ‘ride’ showen kom dan op tijd voor een mooi plekje op het Museumplein. Vanaf 12 uur is het plein geopend.
Voor info: everhard@netvisit.nl

Het festival wordt IN STIJL afgesloten met een heuse Hawaiian Style Afterparty vanaf 19:00 uur in DE WENDING – Zuidwending 199 – Veendam met
DJ AT’ CRAZY RECORD HOP en 44 SHAKE DOWN !!

Tot ziens op Zaterdag 20 AUGUSTUS, Museumplein Veendam !

Aanvang: 12:00 uur
Toegang Festival én Afterparty: GRATIS