Na een inspirerende NightHunt en een zinderende Night of the Guitars maakt Bogdike zich nu op voor Bog Rhythm and Blues.

Zaterdag 9 juli staat op het Museumplein het grote podium waarop vanaf 15.30 uur Bogdike haar Rhythm and Bluesfestival organiseert.
De eerste band is de uit de regio afkomstige Double King Band. Het repertoire bestaat uit nummers van o.a. Status Quo, ZZ Top en Stevie Ray Vaughan. Stevige muziek, gebracht door doorgewinterde en ervaren muzikanten.
Daarna, van 17.00 tot 18.30 uur speelt de band Electric Hollers. Deze blues-rock sensatie uit Noord Nederland kenmerkt zich door zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s. De band heeft zich laten inspireren door o.a. Led Zeppelin, Santana en Ten Years After. Deze twee mannen en één vrouw stonden in het voorprogramma van laatstgenoemde band en zijn regelmatig te zien en te horen op allerlei vooraanstaande festivals. Zo ook deze middag in Veendam!
De Twelve Bar Bluesband staat geprogrammeerd om 19.00 uur. Deze band staat bekend om haar hoge kwaliteit en zorgt voor een ultieme bluessfeer zoals je die zou verwachten in Chicago of New Orleans. Met meest eigen werk heeft de Twelve Bar Bluesband het grooven tot een kunst verheven.
Het laatste optreden betekent een podium vol met muzikanten: 4 zangeressen, een trombonist, 2 saxofonisten, een gitarist, een pianoplayer, een bassist en een drummer. Samen zijn ze Soul Vibration. Met een repertoire dat bestaat uit ‘old school soul’ is stilstaan wel heel erg moeilijk. Op de setlist staan voornamelijk swingende en spetterende soul uit de jaren 60 en 70. Soul Vibration begint rond 21.00 uur en sluit het Rhythm and Bluesfestival af om 23.00 uur.