Stichting Bogdike houdt zaterdag 25 mei 2019 haar eerste muziekevenement in het Veendammer centrum. In verband met de werkzaamheden op het Veenlustplein is gekozen voor 2 locaties. Op het Beneden Westerdiep en Museumplein treden tussen 13.30 en 17.30 uur 6 bands op.

Bogdike brengt tijdens Bog around the World diverse muziekstijlen samen voor een muzikale wereldreis met o.a. reggae, blues en folk. Muziekliefhebbers worden meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten en wordt kennisgemaakt met diverse traditionele instrumenten.

Claptunes
Deze uit Zwolle en omgeving afkomstige band bestaat uit een strakke ritme sectie, een swingende toetsenist met o.a. hammondorgel (waar zie je dat nog?) en een uitstekende zanger/ gitarist. Hoewel de band er niet naar streeft om Clapton noot voor noot te kopiëren benaderen ze bij vlagen het niveau de meester zelf.  Claptunes bestaat uit: Stef Woestenenk – zang & gitaar, Henk Buiting – piano, hammond & zang, Ronald Buiting – drums & zang en Han Thie – bas, zang & thank you’s.

Down in the Flood
Deze band speelt americana-roots muziek. Hun pakkende sound neemt je mee naar de crossroads van de Mississippi Delta, waar lang geleden de eerste blues akkoorden klonken. Om je even later in een met kaarsen verlichte honky-tonk bar ergens in Tennessee te wanen. Down in the Flood bestaat uit: Gerben Kroeze – zang/gitaar, Daan Bolwerk – leadgitaar, Bryan Zwiers – basgitaar en Redmar Hels – drums.

The Highland Sell-Outs
Is een folkband uit Groningen. Vanaf 2013 toeren zij al het hele land door en zijn ze te vinden in kroegen en pubs, op poppodia en bij festivals zoals Middeleeuws Winschoten of het Rapalje Zomerfolk Festival. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folkmuziek met invloeden van pop en rock. Violist en zanger Sebastiaan, gitarist Steven Prins, bassist Robin Sprang en drummer Tim Lechner laten zich inspireren door bands als Rapalje, The High Kings en  Killkennys. The Highland Sell-Outs hebben Ierse folk en ballades succesvol aan een jong publiek geïntroduceerd terwijl ze ook de harten van de doorgewinterde folk liefhebbers voor zich winnen.

Mississippi Kings
Deze band met de intense zang en gitaar van Ronald Schoonveld, de unieke sound van mondharmonicaspeler Steven Elings, de stuwende bas en zang van Ton Töben en het overdonderende ritme van drummer Karstjan Kremer brengen voornamelijk Deltablues. Deltablues met een complete band? Natuurlijk geen kopie van Robert Johnson, Bukka White of Robert Lee Burnside. Die mensen waren uniek en die tijd is voorbij. De blues van toen laten herleven in het heden, maar wel met de spanning en groove van toen. Dat is waar het om gaat. Blues om naar te luisteren, om op te dansen en om spanning en frustraties even te vergeten. Net als een goed glas bier, vers uit de tap.

One Revolution Band
Deze band is één van de meest veelbelovende reggae & dancehall-band met tropische vibes. Frontman Aboudacar Soumah uit Guinee en woonachtig in Nederalnd, is een energieke zanger die het publiek beweegt. One Revolution Band bestaat uit ervaren reggae-muzikanten. Aboubacar heeft op veel festivals gespeeld in Gambia, Senegal, Bissau en Guinee en een getalenteerde frontman die je hart raakt door te zingen over eenheid, menselijkheid en vrede, maar ook over liefde en geluk. Naast een energieke zanger die de menigte beweegt, componeert hij ook zijn eigen liedjes en schrijft hij alle songteksten. Aboubacar is al sinds zijn elfde geïnteresseerd in muziek en ontwikkelde zijn reggae-stijl door de jaren heen. De stijl van de band is een mix van dancehall en roots reggae met tropische elementen uit het Caribisch gebied, waar reggaeliefhebbers zeker van zullen genieten. Hoewel beïnvloed door grote reggae artiesten zoals Chronixx, Beenie man & Culture, heeft Aboubacar zeker zijn eigen moderne stijl van reggae en dancehall ontwikkeld.

The Blues Cowboys De band is ontstaan in het jaar 2000. Oorspronkelijke bezetting: Lourens Leeuw (zang en bas), Kees Alkema (zang en drums) en Lex Koopman (zang en gitaar). Dit ervaren rocktrio speelde al samen in de band The Rockaways, waar ze met verschillende andere muzikanten in een steeds wisselende bezetting herkenbare sixties afgewisseld met swingende bluesnummers ten gehore brachten. Door de unieke bijdrage van Kees, Lex en Lourens heeft The Bluescowboys een andere en unieke sound ontwikkeld. Met veel plezier in het spelen brengen ze nu op een geheel eigen manier rock & roll, blues en pop met een vleugje country met Marcel Wolthof op drums.

Timetable podium Museumplein:
13.30 uur: Blues Cowboys
15.00 uur: Mississippi Kings
16.30 uur: Down in the Flood

Timetable podium Ben. Westerdiep:
14.00 uur: Claptunes
15.30 uur: The Highland-Sell-Outs
17.00 uur: One Revolution Band