Op Koningsdag, woensdag 27 april, wordt de 28e Toeterrit gereden. De organisatie is in handen van Stichting Bogdike en Café de Toeter.

Start (11.00 uur) en finish (16.00 uur) is bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep in Veendam. Deze tourrit is alleen voor oldtimer- en klassieke motoren (deelname uitsluitend mogelijk met motoren van voor 1982). Een lange lint motorfietsen waaronder BSA, Norton, Harley, Sparta en nog vele andere bekende en onbekende merken uit vervlogen tijden maken vervolgens een mooie tourrit door de provincie Groningen en door de kop van Drenthe. De route van de tourrit is ongeveer 125 km en kent onderweg twee stops. De tourrit wordt begeleid door Motor Begeleiding Team (MBT) Assen.

Burgemeester Berry Link geeft om 11.00 uur het startsein en rijdt mogelijk als duopassagier een stukje met de motorrijders mee. De motoren rijden via de Verlengde van Beresteijnstraat, Jacob Bruggemalaan, Beneden Oosterdiep richting Duurkenakker.

Rond de klok van 16.00 uur worden de motorrijders (via de Wildervanksterweg, Sorghvlietlaan en Prins Hendrikplein) terug verwacht bij Café de Toeter waar ze door dweilorkest De Klinkers muzikaal worden binnengehaald.

Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 7,50 euro p.p., met duopassagier is het 15 euro.

Inschrijven kan vanaf 9.30 uur bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep 5.Info via info@bogdike.nl

De Toeterrit wordt mede mogelijk gemaakt door Nieboer Koeriers, Tweewielercentrum Jac Sulter en Rustyco.